19/2021

Z obsahu - vybrali jsme pro vás

Rozhovor: Simona Postlerová (*1964) pochází z umělecké rodiny. Její otec Alexandr Postler byl herec a režisér, matka Jana Postlerová je herečka, režisérka a hlasová poradkyně, bratr Alexandr Postler ml. je herec. Herectví vystudovala na DAMU, poté získala stálé angažmá od r. 1987 v Národním divadle. Od r. 1992 je v Divadle na Vinohradech a její poslední rolí zde je Olga Scheinpflugová ve starším věku v inscenaci Český román. Hrála v televizních seriálech, např. Hospoda, Četnické humoresky, Ordinace v růžové zahradě a také v mnoha televizních inscenacích. Úspěšná je v dabingu a načítá také audioknihy. Jejím manželem byl kytarista Zdeněk Hrášek (zemřel v r. 2016), s nímž má dceru Janu Magdalénu a syna Damiána.

Cestování: Keňa v sobě snoubí to nejlepší z pravé Afriky, kterou známe z cestopisných dokumentů, a moderního vzkvétajícího státu poskytujícího západním turistům dostatečný komfort. Díky tomu lze v jedné zemi vidět rozlehlá safari plná volně pobíhajících lvů, slonů či zeber, tradiční vesničky plné hliněných chýší, v nichž jako by se zastavil čas, ale zároveň i moderní velkoměsta plná širokých a dlouhých bulvárů a prosklených mrakodrapů.

Portrét: Milan Pleva - svoji rodinnou firmu založili v lázeňském městečku Potštejn v malebném podhůří Orlických hor. Původní koníček majitel spolu s manželkou přerodil do rodinného podnikání. Jsou jediní v ČR, kteří zpracovávají včelí jed.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky